Črna kronika

Streljanje iz malega oglasa

A.Š.
27. 10. 2014, 10.48
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Včeraj se je na avstrijskem štajerskem v Kapfenbergu zgodil incident s streljanjem.

50-letnik je na spletni strani objavil oglas, da kupuje čoln. Na oglas se je oglasil prodajalec in mu ponudil električni čoln za 50.000 evrov. Zmenila sta se za nedeljsko srečanje na pokopališču v Kapfenbergu.

Ko se je kupec z ženo in petletno hčerko pripeljal na srečanje, je neznani storilec že čakal. Potegnil je pištolo in zahteval denar. 50-letnik je dal v vzvratno in s polnim plinom zapeljal s parkirišča. »Prodajalec« je dvakrat ustrelil in potem pobegnil brez sledi čez pokopališče. Policija je takoj prišla na mesto, vendar storilca ni uspela najti. Družina je na srečo nepoškodovana, so pa v šoku.

Storilca so opisali kot starega med 20 in 30 leti, suhega, visokega 1,75 metra z rjavimi lasmi in domačina. Na glavi je imel kapo, pilotska očala in belo jakno.

Podobna zgodba se je primerila že junija na istem pokopališču, ko je šlo za nakup avtomobila v vrednosti 40.000. Do danes neznani storilec je uspel trem moškim pobrati več tisoč evrov. Policija sklepa, da je gre skoraj zanesljivo za istega storilca.