Svet

Najstnica Sabina uživa v 'svobodi' džihadistov

G.G.
27. 10. 2014, 12.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Potem ko so mediji poročali, da sta se 16-letna Sabina Selimović in 17-letna Samra Kešinović pokesali in si želita iz Sirije vrniti na domači Dunaj, se je oglasila Sabina in zanikala govorice o želji po vrnitvi.

Twitter

Sabina je tudi zanikala, da je noseča, pravi pa, da se med »islamskimi borci« počuti »svobodno.« To je tudi glavna razlika med življenje v Avstriji in Siriji, meni Sabina, saj lahko v Siriji svobodno prakticira svojo veroizpoved.

Sabina je še povedala, da sta s Samro v Sirjo vstopili iz Turčije, s sabo pa nista imeli praktično ničesar. Najprej sta s svojima soprogoma živela v isti hiši, po dveh mesecih pa sta se mladoporočena para vselila vsak v svojo hišo.

Pogovor, ki ga je objavila francoska revija Paris Match, je sicer budno spremljal njen novi soprog, menda pa Sabini ni naročil, kaj mora govoriti.

Najstnici sta pobegnili od doma sredi aprila. Domačim sta sporočili: »Ne iščite naju. Služili bova Alahu in umrli zanj". Pred dvema tednoma pa so se pojavile govorice, da sta se javili svojim družinam in potožili, da se želita vrniti domov, kar pa očitno ne drži.