Slovenija

FOTO: V študentskem domu je kapljalo in curljalo

Tina Recek
23. 10. 2014, 16.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Včerajšnje močno neurje je neprijetno presenetilo študente, ki bivajo v šestih stanovanjih najvišjega nadstropja študentskega bloka B na Kardeljevi ploščadi 13 v Ljubljani. Sredi noči jih je prebudilo curljanje s stropa. Ko so se ozrli navzgor, so zagledali strašljiv prizor.

Po njihovem pripovedovanju, sogovorniki želijo ostati anonimni, je v enem izmed stanovanj kapljalo sredi sobe na tla, ravno med dvema posteljama, v drugem je curljalo izza stropne luči v mali kuhinjici, v tretjem je zamakalo izpod okenske police, v četrtem pa je curljalo na pisalno mizo, kjer je študentki dodobra namočilo prenosni računalnik.

Eden od študentov, njegovo ime hranimo v uredništvu, hiti pripovedovati, da je bilo curljanje izredno močno, zato je sredi noči potrkal na sosednja vrata in prosil, ali lahko tam prenoči. Da bi študentje preprečili posledice zamakanja, so se potrudili po svojih najboljših močeh in nastavljali vse možne posode.

Zamakalo ni samo po njihovih stanovanjih, ampak tudi na stropu na hodniku, o čemer je ob našem prihodu jasno pričala luža na tleh. Sogovornike čudi, da so sredi noči na svoji koži občutili posledice neurja, ko pa so letos poleti strokovnjaki zamenjali streho študentskega doma. Zakaj se je pripetila ta nevšečnost, smo povprašali Igorja Brleka iz Študentskega doma Ljubljana, pristojnega za stike z javnostmi, ki je potrdil, da so pred kratkim obnovili streho. Dejal je, da so takoj, ko so bili obveščeni o dogodku, poklicali izvajalca prenove strehe, da bo ugotovil vzrok za nastalo škodo in kako zadevo sanirati, da se kaj takega ne bo ponovilo.

Poleg tega so od izvajalca zahtevali pisno izjavo. Streho in škodo po sobah si je prav tako že ogledal tehnični delavec. Na dodatno vprašanje, kdaj lahko študentje pričakujejo, da bodo tudi v dežju mirno spali, pa je odgovoril, da bodo obnovo začeli takoj, ko bodo ugotovili vzroke zamakanja.