Slovenija

Kaj je izvor Rotnikovega premoženja

Simon Rosc/sta
21. 10. 2014, 06.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) je pri nadzoru nad premoženjskim stanjem direktorja Komunalnega podjetja Velenje in nekdanjega direktorja Termoelektrarne Šoštanj (Teš) Uroša Rotnika od odgovornih pričakovala ukrepanje, a brez uspeha. Odgovorni se na zaključno poročilo KPK v primeru Rotnika ne odzivajo, so sporočili iz komisije.

STA

Komisija za preprečevanje korupcije je 17. aprila letos na svojih spletnih straneh objavila obdobno poročilo o nadzoru nad premoženjskim stanjem nekdanje podžupanje Maribora Astrid Bah, župana Komende Tomaža Drolca in direktorja Komunalnega podjetja Velenje Rotnika.

V njem komisija navaja, da ni mogla ugotoviti natančnega obsega Rotnikovega gotovinskega premoženja, iz dostopnih podatkov pa izhaja, da je v nadzorovanem obdobju razpolagal z gotovino v vrednosti med 980.000 in 3,3 milijona evrov, pri čemer je znan izvor enega milijona evrov (prodaja vrednostnih papirjev), ni pa znan oziroma verodostojno pojasnjen niti obstoj niti izvor ostale gotovine. Komisija je pristojnemu državnemu tožilstvu predlagala uvedbo finančne preiskave zavezančevega premoženja.

/.../

Komisija za preprečevanje korupcije vnovič poudarja, da oseba s takšnimi bremeni, kot so v obdobnem poročilu popisana v ugotovitvah nadzora Rotnika, ne more in ne sme biti udeležena pri upravljanju javnega premoženja. Od pristojnih pričakuje ukrepanje v skladu z integriteto, kakršna se od njih na njihovih funkcijah tudi pričakuje.

Preberite več v torkovi izdaji časnika Svet24.