Slovenija

Bojan Brajdič na sodišču grozil tožilki, da bo zažgal njo in njene otroke

T. J. G./Dolenjski list
9. 10. 2014, 06.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

»Tožilka, res ste prijazni. Zažgal bom vas in vaše otroke! Iz zapora bom poklical svoje in jim to naročil,« je Bojan Brajdič - Novica grozil pred sodno dvorano, ko je čakal na razglasitev sodbe.

Sila nejevoljen je Bojan Brajdič - Novica iz Dobruške vasi pred dnevi iz pripora prišel na novomeško okrožno sodišče. Kako tudi ne. Pred tremi meseci je bil na krškem okrožnem sodišču za krute rope ženic obsojen na 18 let in 10 mesecev zapora, o tej sodbi višje sodišče še ni odločalo, res pa je, da to ni edina kazen, saj mu z grehi iz preteklosti grozi enotna kazen 21 let. A tokrat je za dogodek izpred treh let dobil še dve leti in pol zapora.

»Tožilka, res ste prijazni. Zažgal bom vas in vaše otroke! Iz zapora bom poklical svoje in jim to naročil.« Bojan Brajdič - Novica

Obtožnica mu očita, da je 31. julija 2011 na veselici v Dobravi pri Škocjanu oropal Ivana Brajdiča - Pilijo iz Mihovice, Roma, ki je gluhonem. »Ko je Pili prišel z veselice domov, mi je začel s kretnjami dopovedovati, da mu je nekdo ukradel denarnico, ki jo je imel v zadnjem žepu hlač. Z možem sva ga peljala v Dobruško vas, kjer je pokazal na Novico. O dogodku sem obvestila tudi policijo,« je na sodišču povedala sestra oškodovanca, Fani Brajdič. Da bi razjasnili okoliščine ropa, je bil zaslišan tudi oškodovanec, pri tolmačenju pa je pomagala Dušica Balažek, tolmačka za romski jezik. Pili je jasno pokazal, da je bil Novica tisti, ki mu je vzel denarnico, zagrabil ga je od zadaj in mu jo vzel iz žepa, potem pa pobegnil.

Takšne očitke je Novica ostro zanikal: »Ves čas sem bil na veselici z ženo in nikomur nisem ničesar vzel. Domov sem šel že pred Pilijem.« 

Sodba še ni pravnomočna, je pa Bojan Brajdič - Novica po razglasitvi sodbe pripomnil, da je to kazen dobil »brez veze« - kako se je zagovarjal zaradi izrečene grožnje, si preberite v današnji tiskani izdaji časopisa Svet24!