Slovenija

Sladka Istra vabi v Koper

N.N.
17. 9. 2014, 20.23
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

V Kopru se bo ta konec tedna odvijal tradicionalni festival Sladka Istra, ki bo potekal že šestič po vrsti.

sladkaistra.si

Gre za mednarodni festival sladic in sladkih izdelkov, ki je največja tovrstna prireditev v Sloveniji. Na koprskih »sladkih poteh«, ki obiskovalce vodijo mimo ponudnikov, se v tematskih sklopih predstavljajo in prodajajo sladki izdelki iz Slovenske Istre, Slovenije in tujine.

Vsak ponudnik predstavlja več vrst sladkih izdelkov, ki jih obiskovalci lahko okušajo v zameno za kupljen degustacijski kupon, ali pa se odločijo tudi za nakupe večjih količin sladkih izdelkov. Letos se obeta skoraj 150 sladkih stojnic, na katerih se bo predstavilo več kot 120 različnih ponudnikov.

V slabem vremenu bo prireditev v Areni Bonifika. Vzporedno z raznoliko ponudbo na prodajnih mestih bo Sladka Istra ponudila delavnice, strokovna vodenja in predavanja, bogat kulturni program ter številne spremljevalne aktivnosti.

Del prireditve Sladka Istra je tudi že tradicionalni Ex tempore Sladka Istra, ki je skupaj z odprtim ateljejem namenjena slikanju na prostem, druženju, razstavljanju in prodaji del in vsako leto privabi številne obiskovalce.

Že šesti zaporedni Ex tempore Sladka Istra bo v soboto med 8. in 18. uro na Semedelski cesti v Kopru, vabljeni pa so tako opazovalci kot ustvarjalci. Nedeljo bo Sladko Istro poleg prihoda kar treh potniških ladij zaznamoval tudi obalni kolesarski maraton, na katerega se lahko še vedno prijavite na uradni spletni strani festivala Sladka Istra 2014.