Slovenija

Golaži najboljših kuharjev

N.N.
17. 9. 2014, 18.36
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

V ponedeljek je bilo v Ljubljani na Starem trgu pred restavracijo Druga violina pestro, saj so kuhali najboljši kuharji in varovanci CUDV Dolfke Boštjančič.

Živahen dogodek so pripravili najboljši kuharji tega sveta na čelu s Titovim kuharjem Jožefom Oselijem in v sodelovanju z varovanci Centra za usposabljanje, delo in varstvo Dolfke Boštjančič, Draga ter Rotaryjem Slovenija – District 1912. Najboljši kuharski mojstri, med katerimi so tudi K. K. Yau iz Malezije, Thomas A. Gugler iz Nemčije, Ray McCue iz ZDA ter Thomi Khoo in Willement Leong iz Singapurja so pripravljali slastne golaže, značilne za njihovo deželo, in jih lepo dopolnili s slovenskim kruhom vseh vrst.

Vse skupaj je bila lepa in okusna uvertura v včerajšnji večer na Bledu, kjer so v Grand hotelu Toplice kuharji skupaj z World Chefs Without Borders in Kuharsko akademijo Slovenije pod pokroviteljstvom predsednika države Boruta Pahorja pripravili svečano večerjo pod geslom Z roko v roki do lepšega jutri. Sredstva, ki so jih zbrali z dobrodelno večerjo, so namenili za nakup prilagojene invalidske opreme za počitniški dom, ki ga na Debelem rtiču gradi CUDV Dolfke Boštjančič.