Slovenija

Ponosna Alenka

STA / A.A.K.
10. 9. 2014, 19.38
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

"Upam, da je Slovenija ponosna na to, kar nam je Juncker namenil," je dejala Alenka Bratušek.

Mateja Jordovič Potočnik/KMA

"Vesela sem in ponosna, da so Sloveniji znotraj Evropske komisije dosegljive stvari, za katere se je doslej govorilo, da za majhne države, kot je Slovenija niso dosegljive." 

"Vesela sem in ponosna, da so Sloveniji znotraj Evropske komisije dosegljive stvari, za katere se je doslej govorilo, da za majhne države, kot je Slovenija niso dosegljive," je dejala Bratuškova, ki jo Juncker vidi na položaju podpredsednice, pristojne za energetsko unijo. 

Zase pravi, da ima kot predsednica vlade izkušnje tudi s področja energetike, s čimer se je ukvarjala tudi na ravni Evropskega sveta.

Izrazila je prepričanje, da s postopkom imenovanja kandidatov za komisarje iz Slovenije ni bilo nič narobe in da je vlada konec julija v Bruselj poslala seznam, kot so se pred tem dogovorili v koaliciji - da vsaka stranka predlaga enega kandidata. Nihče od ministrov, vključno s trenutno enim največjih kritikov - predsedujočim SD Dejanom Židanom - ni imel nič proti temu seznamu, je pojasnila.

Zavrnila je tudi, da je dobila namige Junckerja osebno, da si na komisarskem položaju želi prav njo. "Dobila sem sporočilo, da želi žensko kandidatko in politično izkušeno kandidatko. Osebno pa sem neposredno od Junckerja dobila na nek način prošnjo, da bolje, da pošljemo seznam, kot da ne pošljemo nič".

"Nisem pa dobila namiga 'prijavite se'. Sem pa ženska in izkušena, saj sem pravzaprav zasedala najtežje mesto v politiki v državi," je še povedala.