Slovenija

Uroš Lubej se bo potegoval za novomeški županski stolček

A.A.K
10. 9. 2014, 18.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Solidarnost Novo mesto se je predstavila s kandidatno listo, s katero bodo nastopili na lokalnih volitvah 2014

Grega Wernig / KMA

Solidarnost Novo mesto bo na lokalnih volitvah nastopila prvič, po Lubejevih napovedih pa nameravajo v lokalnem političnem prostoru uveljavili večji vpliv javnosti in več nadzora občanov nad delom župana, občinske uprave, javnih zavodov in podjetij. 

V Solidarnosti se zavzemajo za popolnoma transparentno delovanje občinske sfere in temeljit obračun s politično korupcijo, klientelizmom in nepotizmom. 

Lubej bo poleg županske kandidature tudi nosilec liste kandidatov za občinski svet. Javnosti ga pozna predvsem kot preiskovalnega novinarja, kolumnista, urednika in kot soustanovitelja odbora Vseslovenske vstaje. Pri svojem delu se je v glavnem ukvarjal s preiskovanjem delovanja lokalne politične elite ter analizo družbenega prostora na Dolenjskem in v Novem mestu. V novomeški občini so župansko kandidaturo doslej napovedali še skupna kandidatka SD, Zveze za Dolenjsko, SLS in SNS Milena Kramar Zupan, Mojca Špec Potočar (SMC), Bojan Kekec (SDS), kandidat s podpisi volivcev Gregor Macedoni, Rafko Križman (ZaAB), kandidat Liste Miloša Dularja Miloš Dular in Jože Kobe (Liberalno gospodarska stranka)