Slovenija

Pri Kobaridu našli nasad konoplje

U.K.
10. 9. 2014, 12.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Policisti Policijske postaje Bovec so v ponedeljek, 8. septembra 2014, blizu enega od naselij v Breginjskem kotu (Občina Kobarid) obravnavali primer s področja prepovedanih drog.

PU Murska Sobota
Policisti so z operativnim delom in zbiranjem obvestil ugotovili, da se na omenjenem območju nahaja večji nasad rastlin (konoplje). Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec posadil in gojil nasad rastlin na opuščenem kmetijskem zemljišču – travniku (delno zaraščeno z grmičevjem). Neznanec je tako do začetka tega meseca tako vzgojil 59 dobro razvejanih in košatih rastlin (višine od 1 do 2,60 metra), za katere so policisti posumili da gre za prepovedano drogo konopljo. Policisti so omenjene rastline zasegli in poslali v nadaljnjo analizo. V zvezi z najdbo omenjenega nasada konoplje so policisti obvestili tudi preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in pristojno novogoriško Okrožno državno tožilstvo.
Okoliščine v zvezi z najdbo rastlin bovški policisti še preiskujejo in ko bo analiza potrdila, da gre v navedenem primeru za navedeno prepovedano drogo (konopljo), bodo v zvezi z omenjeno zadevo na pristojno novogoriški Okrožno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po določilu 1. odstavka 186. člena Kazenskega zakonika.