Slovenija

Borut Pahor -Janšev talec?

mv
23. 7. 2014, 07.21
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Ponovno se je oglasil odpoklicani veleposlanik, ki je služboval v Avstraliji, Milan Balažic. Po aferi z gostovanjem Nicholasa Omana na dogodku ob odprtju konzulata v Melbournu, ki je bil povod za njegov odpoklic, zdaj Balažic pravi, da je pravi razlog za to, da je vrh stranke SDS izsiljeval predsednika države Boruta Pahorja.

Pred dobrimi desetimi dnevi je pred javnost stopil odpoklicani slovenski veleposlanik, ki je služboval v Avstraliji in pojasnil ozadje svojega odpoklica, kot ga vidi sam. Objavil je komunikacijske poti s predsednico vlade Alenko Bratušek in Igorjem Lukšičem o Nicholasu Omanu in njegovih domnevnih, z nafto nasičenih zemljiščih v Bosni in Hercegovini. Že v intervjuju za naš časopis pa je Balažic nakazal še en vzrok za njegov odpoklic, in sicer naj bi po njegovih besedah v ozadju stal vrh stranke SDS, ki naj bi pritiskal na predsednika države Boruta Pahorja. Prav to pa je Balažic včeraj v sporočilu za javnost, ki ga je poslal skupaj z drugimi diplomati, še enkrat zatrdil.

Kaj se po Balažicevih besedah plete med Janšo in Pahorjem ter, ali je slednji res žrtev Janševega izsiljevanja, preberite v današnji tiskani izdaji časopisa Svet24!