Slovenija

Nekoč par, sedaj nasprotnika

Ž. K.
22. 7. 2014, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Ko se je po kongresu stranke Pozitivna Slovenija del poslancev odločil za svojo pot in se pridružil Alenki Bratušek pri ustvarjanju nove stranke, se na pot niso podali »goli in bosi«. Kot pravijo naši viri, naj bi se za nove podvige opremili kar na račun bivše stranke.

KMA

Kljub temu da je od usodnega kongresa Pozitivne Slovenije 25. aprila na Brdu preteklo že dosti vode, je očitno med obema glavnima akterjema, Zoranom Jankovićem in Alenko Bratušek, še kar nekaj neporavnanih računov. Kot smo neuradno izvedeli, naj bi namreč poslanci, ki so zapustili stranko, ki je na prejšnjih volitvah prejela največ glasov, s seboj odnesli lepo število prenosnikov, tabličnih računalnikov in telefonov. Neuradno naj bi skupaj z njimi odšla tudi določena količina denarja.

KMA

Čeprav bi take obtožbe lahko Alenki Bratušek med predvolilno kampanjo hudo škodovale, pa naj bi se Zoran Janković odločil, da o tem ne bo govoril, ker naj bi mu bilo neprijetno, da je Bratuškovi uspelo vsa sredstva nemoteno in s tako lahkoto prenesti v svojo novo stranko. Slednjega nam sicer ni uspelo preveriti, smo pa od stranke dobili odgovor, v katerem je zapisano: »Vsa sredstva, tudi finančna, so ostala v PS, razen nekaj opreme (prenosni računalniki, tablični računalniki in pametni telefoni), o kateri se še dogovarjamo, ali jo bodo odkupili ali vrnili. Oblikovala se je posebna poslanska skupina, ki je skladno z ureditvijo v DZ dobila druge pisarniške prostore in sorazmerni del sredstev finančnih sredstev glede na število poslancev.«

Čeprav je iz odgovora razbrati, kot da gre za popolnoma logičen in ustaljen proces, smo neuradno izvedeli, da naj bi bilo v Pozitivni Sloveniji zaradi odtujenih delovnih sredstev kar nekaj hude krvi. Vsakdo, ki je v življenju imel službeni telefon ali prenosnik in je zamenjal delovno mesto, ve, da se tovrstne zadeve lahko uredi v nekaj dneh. Od ločevalnega kongresa do danes je minilo že skoraj tri mesece, nekoč sodelavci in danes politični nasprotniki pa se še vedno niso uspeli dogovoriti, čigavi so telefoni in prenosniki.

KMA

Ker si težko predstavljamo, da bi Zavezništvo Alenke Bratušek tako uspešno nastopilo na volitvah brez osnovnih komunikacijskih sredstev, bi lahko trdili, da ji je soliden rezultat omogočil kar Zoran Janković. Alenka Bratušek, Jani Möderndorfer, Mirjam Bon Klanjšček in Peter Vilfan so mu zagotovo zelo hvaležni.