Slovenija

Po volitvah na dopust

S.R.
22. 7. 2014, 17.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Vas zanima, kaj počnejo vplivni slovenski politiki samo en teden za tem, ko so bili izvoljeni v državni zbor? Tudi nas je. Predvsem ali se pripravljajo na prevzem funkcij poslanca ali morda po napornem mesecu volilne kampanje počivajo nekje v toplih krajih. Zmagovalec volitev Miro Cerar si je privoščil oddih in je do srede na dopustu. Najverjetneje si nabira moči za sestavo koalicije, kar ne bo ravno mačji kašelj.

Mediaspeed

A vendar – ali se spodobi, da se zmagovalec volitev odpravi na dopust v času, ko bi se moral po svojih najboljših močeh truditi, da državo čim prej spravi na zeleno vejo? Odgovor na to naj poišče vsak sam. Se pa med dopustnike ne uvršča za zdaj še aktualna predsednica vlade Alenka Bratušek. Iz njenega kabineta so nam sporočili, da opravlja vse zadolžitve in službene dolžnosti in si ni privoščila niti dneva dopusta. Je pa nekoliko drugače v SDS.

Kot smo izvedeli iz naših virov, si je pošten oddih privoščila ena najlepših poslank Eva Irgl. Po dveh napornih kampanjah, tisti za referendum o arhivih in zadnji za parlamentarne volitve, se ji dopust najverjetneje močno prileže. Nekoliko bolj pridna sta njena dozdajšnja poslanska kolega Zvone Černač in Alenka Jeraj, ki v novoizvoljenem državnem zboru ne bosta sedela. Potem ko bosta izgubila svoji poslanski mesti, naj bi se po naših informacijah zaposlila v stranki. Kaj točno bosta počela, ni znano, a vsekakor bodo njune izkušnje iz parlamenta dobro izkoristili. Delovno je tudi v stranki SLS, kjer so včeraj vodilni zasedali na izredni seji glavnega odbora SLS.

Mediaspeed

Tudi na levici so si teden dni po volitvah privoščili oddih. Iz Združene levice naj bi na lepše skočila Violeta Tomić, ki si pred začetkom svoje nove službe menda želi nabrati novih moči za spreminjanje slovenske politike. Dan dopusta je včeraj koristil tudi Karl Erjavec.

Politiki so torej po težkem mesecu na dopustu, reševanje države pa očitno sledi šele po koncu poletja.