Slovenija

Velik porast prodaje spletnih vozovnic Adrie Airways

G.G./STA
17. 7. 2014, 09.27
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Slovenski letalski prevoznik Adria Airways v prvem letošnjem polletju beleži velik porast spletne prodaje letalskih vozovnic. Prodali so jih 28.979, v enakem lanskem obdobju pa 18.875. Delež internetne prodaje v prihodkih letos znaša deset odstotkov skupne prodaje in se je povečal za tri odstotne točke.

STA
V Adrii Airways rast spletne prodaje pripisujejo prenovi internetne strani www.adria.si, s pomočjo katere so poenostavili uporabo. Adria Airways se je namreč lani odločila, da bo v skladu s poslovno strategijo in poslovnimi trendi investirala v razvoj lastnih prodajnih kanalov, v prvi vrsti v spletno stran, so zapisali v sporočilu za javnost.

V družbi ugotavljajo, da so rezultati dela spodbudni. V prvih šestih mesecih letošnjega leta beležijo 54-odstotno povečanje spletne prodaje v primerjavi z enakim obdobjem lani, od lanskega septembra do letošnjega maja pa je prenovljeno spletno stran obiskalo 26 odstotkov več obiskovalcev kot v enakem obdobju leto prej.

V prihodnje nameravajo nadaljevati z vlaganji v razvoj, predvsem v smislu optimizacije spletnih strani. "Adria Airways bo še naprej sledila najzahtevnejšim standardom na področju optimizacije spletnih strani in tako uporabnikom omogočala dobro in zanesljivo uporabniško izkušnjo," je povedal direktor za informacijsko tehnologijo in marketing v Adrii Airways Iztok Franko.