Slovenija

Kolektor prodal delež v Letriki

STA/M.J.
15. 7. 2014, 14.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Idrijski koncern Kolektor Group je nemški skupini Mahle Group prodal svoj celotni 20-odstotni delež Letrike in tako izstopil iz njenega lastništva, neuradne informacije navaja časnik Dnevnik. Mahle je prejšnji mesec pridobil večinski delež Letrike, za katero se je potegoval tudi Kolektor.

Zajem zaslonske slike
Kolektor Group in družba FMR sta po neuradnih informacijah za delnico Letrike iztržila 67,10 evra oz. skupaj 21,8 milijona evrov, navaja časnik. Mahle Group bo tako Kolektorju plačal enako ceno za delnico kot konzorciju lastnikov Letrike, od katerega je za skupno 58,3 milijona evrov kupil skoraj 54-odstotni delež Letrike.

Za delež se je z zavezujočo ponudbo potegoval tudi Kolektor, konzorcij, v katerem so bili Modra zavarovalnica, Slovenski državni holding, Nova Ljubljanska banka, Alpen Invest (nekdanji NFD), Triglav skladi in Družba za upravljanje terjatev bank, pa je delež prodal Mahleju. Kolektor je imel še konec junija v lasti 17-odstotni delež Letrike, nato pa sta Kolektor in povezana družba FMR, kot je Letrika objavila 11. julija, delež povečala na 20,10 odstotka.