Črna kronika

Grozovito so se znesli nad Davorinom

STA/M.J.
15. 7. 2014, 12.49
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Sodni senat mariborskega okrožnega sodišča pod vodstvom sodnice Andreje Lukeš je danes peterico, ki se je oktobra lani na grozovit način znesla nad 43-letnim Davorinom Horvatom iz Rošnje in ga mrtvega pustila na Pohorju, obsodilo na visoke zaporne kazni. Najdlje bo v zaporu preživel Denis Leskovar, ki je bil obsojen na 20 let zapora.

Primožu Kosiju je sodišče naložilo 18 let zapora. Tako Leskovarja kot Kosija je sodišče spoznalo za kriva umora. Zaradi povzročitve posebno hudih telesnih poškodb je sodišče Leskovarjevi partnerici Mateji Marin in Timoteju Sitarju prisodilo po pet let zapora.

Še najbolje jo je odnesel obdolženec, ki je bil v času kaznivega dejanja mladoleten, saj bo za zapahi zgolj zaradi omenjenega dejstva moral preživeti štiri leta. Leskovar in Kosi zaradi ponovitvene nevarnosti ostajata v priporu. Preostala trojica pa bo do pravnomočnosti na prostost.

Tožilstvo je omenjeno peterico obremenilo, da so v noči z 11. na 12. oktober lani iz maščevanja napadli Horvata in ga v sostorilstvu umorili na grozovit način. Slednji naj bi jih namreč pred tem več mesecev nadlegoval, jim pošiljal telefonska sporočila ter jim grozil, ob tem pa širil tudi govorice, da je z Marinovo, sicer Leskovarjevo zunajzakonsko partnerico, spolno občeval.

Združba naj bi Horvata večkrat napadla v mesecih pred usodno nočjo, a tega ni prijavil policiji. Napadi in grožnje so se stopnjevali, vrhunec pa so dosegli oktobra, ko so Horvata najprej pretepli na njegovem domu, nato pa ga odpeljali v bližnji gostinski lokal, s katerim je upravljala Marinova, kjer so ga dodatno in še huje pretepali.

Po tem dejanju so ga odpeljali na Pohorje, kjer so ga odvrgli v gozd, tam pa je med 4. in 6. uro zjutraj umrl.