Slovenija

Dragonja se bo pogovoril z vodstvom Ringa

Č.K.
27. 6. 2014, 16.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Metod Dragonja je napovedal, da se bo v zvezi z vložitvijo kazenske ovadbe zaradi prodaje Heliosa družbi Ring International pogovoril z vodstvom Ringa.

STA

Predsednik uprave skupine Gerald Martens je tako včeraj Dragonjo že poklical, a zaradi ministrove zasedenosti še nista uspela govoriti. Gospodarski minister Dragonja želi povečati odgovornost vseh, ki sprejemajo odločitve. Vsi, ki sprejemajo odločitve v prevzemnih postopkih in v poprevzemnih etapah, morajo delovati zelo odgovorno in zakonito, je dejal.

Ovadba bo po napovedih ministra vložena naslednji teden, če bodo vsi sumi protipravnih dejanj utemeljeni. 

Glede prodaje Heliosa in napovedi vložitve ovadbe zaradi tega posla pa je znova pojasnil, da ovadba še ni vložena, jo pa pripravljajo. Kot pravi, ima vsaka stran svoj pogled na zadevo, a »prevzemna podjetja morajo delovati družbeno odgovorno, ko vstopajo v Slovenijo«. »Ne bomo dopustili neodgovornega ravnanja novih lastnikov,« je bil jasen.

Zagotovil je, da napoved ovadbe ni predvolilna poteza, ampak da gre za resno ekonomsko vprašanje, ki posega v interese države. Ovadba bo po njegovih besedah vložena v prihodnjem tednu, če bodo vsi sumi protipravnih dejanj utemeljeni.

Medtem Dragonja prevzema Mercatorja danes ni želel komentirati. Kot je dejal medijem, zadevo komentira odhajajoča predsednica vlade Alenka Bratušek. Poudaril pa je, da nima vseh informacij, zato bi bilo preuranjeno karkoli komentirati. Sam kupoprodajne pogodbe ni videl, pravi. Glede ohranjanja delovnih mest pa je pojasnil, da je predsednik uprave NLB Janko Medja dal določene zaveze, in »če jih je dal, mislim, da jih mora izpolniti«. Na vprašanja medijev je odgovoril še, da največjega slovenskega trgovca ne prodaja vlada. »Največjo odgovornost imajo prodajalci in njihovi organi upravljanja,« je za konec še poudaril minister Dragonja.