Slovenija

Dvajset let zapora za umor ptujskega gostilničarja

STA/J.P.
13. 6. 2014, 14.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Na Okrožnem sodišču na Ptuju so danes upokojenega policista Milana Volgemuta spoznali za krivega umora gostilničarja Franca Klinca, ki so ga decembra lani našli ustreljenega v njegovi gostilni. Po poročanju časnika Večer so mu izrekli kazen dvajset let zapora.

Gabrijel Toplak

59-letnega gostilničarja Klinca so 6. decembra lani našli mrtvega v njegovem lokalu na Ptuju. Tožilstvo je krivdo pripisalo Milanu Volgemutu, ki naj bi sredi noči Klinca petkrat ustrelil v različne dele telesa, zaradi česar je na kraju dogodka umrl. Ob tem naj bi Klincu ukradel 170 evrov, poleg koristoljubja pa naj bi Volgemuta po navedbah tožilstva h kaznivemu dejanju gnala še želja po maščevanju, saj naj bi ga Klinc obtožil tatvine in požiga nekaj mesecev prej.

Višja tožilka Diana Šeruga je za obtoženega terjala vsaj 25 let zapora, njegov zagovornik Matic Klemenčič pa je vztrajal, da mora sodišče Volgemuta oprostiti, ker da v spisu ni nobenega dokaza proti njegovemu klientu, na spletu poroča Večer.

Volgemut je na začetku sojenja aprila zanikal krivdo. Klinca je poznal kot gostilničarja in člana iste lovske družine. Priznal je, da sta se v preteklosti nekajkrat sporekla in celo fizično obračunala, saj naj bi ga Klinc po krivem obtoževal. Usodne noči, ko se je zgodil umor, pa naj bi bil doma v postelji.

Volgemuta naj bi z umorom povezali na osnovi podatkov o gibanju njegovega mobilnega telefona in sledeh smodnika, ki so jih preiskovalci našli na Volgemutovih strelskih rokavicah. Obtoženi je zatrdil, da so sledi na rokavicah od strelskega tekmovanja.