Slovenija

Pripravljen je umreti

robert.marin@svet24.si
13. 6. 2014, 07.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Ladislav Troha, slovenski javnosti bolje znan kot Pojoči major, je v ponedeljek pred poslopjem vlade na Gregorčičevi začel gladovno stavkati. Troha terja odgovornost »vseh ljudi v sistemu, ki so opustili dolžna ravnanja pri izginotju 80 odstotkov arhivov, trgovini z orožjem in divji privatizaciji«. Za boljši jutri je pred vladno palačo pripravljen tudi umreti.

Youtube

»Država, ki je zgrajena na laži, prevari in kosteh nedolžnih ljudi, ne more stati in obstati,« je prepričan Troha, ki izvirni greh za »anarhijo« na sončni strani Alp vidi v uničenju 80 odstotkov arhivskega gradiva tajnih služb nekdanje skupne države. »Gre za to, da so kriminalci počistili dokaze o najhujših zločinih nad slovenskim narodom in se leta 1990 razglasili za demokrate,« pojasnjuje Pojoči major.

»V trgovino z orožjem so bili vpleteni tako levi kot desni. Ker so bili vpleteni oboji in imajo pod nadzorom organe pregona, se storilcev kaznivih dejanj ne preganja. Zame so bolj odgovorni tisti, ki niso opravili svojega dela, kot tisti, ki so počeli kriminalna dejanja,« pojasnjuje in nadaljuje:»Tako kot je šla trgovina z orožjem pod preprogo, je šla tudi divja privatizacija. Vemo, da nekateri niso plačali kupnine za BTC, zadeva pa je na sodišču zastarala. Več kot 30 milijard evrov smo davkoplačevalci že plačali za sanacijo bank in nihče ni za to odgovarjal. Vsi se sprenevedajo, ker gre za Banko Slovenije. Vsi guvernerji bi morali biti v preiskovalnih zaporih, ker niso preganjali nadzornih svetov, ti pa niso preganjali članov uprav bank. Vsi v tej verigi so opustili dolžna ravnanja. Gre za to, da se v tej državi končno postavi odgovornost tistih ljudi, ki jih 23 let plačujemo in niso ravnali po črki zakona. Mene pa že 11 let preganjajo kot steklo zver v montiranih kazenskih postopkih ...«

Na koga s prstom kaže Ladislav Troha in kdo bi po njegovem mnenju moral odgovarjati, si preberite v današnji tiskani izdaji časopisa Svet24!