Slovenija

Uprizorili so flashmob

U.K.
10. 6. 2014, 13.42
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Zakonska zveza je dolgotrajna prevara, tako pisateljica Gillian Flynn označuje svoj najuspešnejši roman Ni je več, ki je od junija leta 2012, ko je prvič izšel, postal velika tržna uspešnica in kritiško slavljeno delo.

Filmska različica romana z zvezdniško ekipo v kinematografe prihaja jeseni. Kdo sploh si? Kaj sva storila drug drugemu? Taka in podobna vprašanja si zastavlja Nick Dunne na jutro pete obletnice zakona, ko njegova žena Amy brez sledu izgine in policija sumi prav Nicka. Amyjini zapiski in vsi dokazi kažejo, da sta zakonca zelo dobro igrala vlogi na videz idealnih zakoncev. Zgodba pa nam počasi razkriva njuni skrivni življenji in se vse bolj zapleta. Kaj se je torej zgodilo z Nickovo prekrasno ženo? Izkaže se, da ima vsaka zgodba dve plati …
Psihološki triler o intimni drami zakonskega para je osvojil številne vrhove lestvic in bralce po vsem svetu. Knjiga je bila ob izidu 13 tednov na prvem mestu lestvice uspešnic New York Timesa, kritiki pa roman označujejo kot 'literarno senzacijo' in 'založniški fenomen leta'.
Tako kot je knjiga Ni je več literarna senzacija, je bila taka tudi njena predstavitev v Ljubljani: neobičajna, dramatična, za mimoidoče pa morda celo šokantna. Namreč, odstrla je košček tega, kar se – tako kot v knjigi – dogaja v navidezno urejenih odnosih.
Na vroč predpoletni dan so se na treh lokacijah glavnega mesta zbrali igralci Dramske šole Barice Blenkuš in sredi ceste uprizorili pravi flashmob,; zaigrali so partnerski prepir in s tem zbudili veliko zanimanje mimoidočih.
Tretjega oktobra 2014 bo svetovna premiera filma, posnetega po knjigi. Film režira David Fincher, producentka je Reese Witherspoon. Vlogi Nicka in Amy bosta odigrala Ben Affleck in Rosamund Pike.