Slovenija

Umrl je Zoran Garevski

Tomaž Mihelič/J.P.
8. 6. 2014, 12.36
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Po hudi bolezni je v 43. letu starosti umrl modni oblikovalec Zoran Garevski, danes poročajo spletni mediji. V Makedoniji rojeni oblikovalec je v zadnjih letih zaznamoval slovensko modno krajino, prepoznaven pa je bil tudi zunaj meja države.

Slovenci smo upravičeno ponosni na to, da si je Zoran Garevski izbral prav našo deželo za svoj dom, ko se je v devetdesetih letih iz rodne Makedonije preselil v Ljubljano. V naš prostor je vnesel prefinjen občutek za kroj, izbiro materialov in estetiko, kakršne prej nismo bili vajeni. Hitro si je ustvaril ime in njegove kreacije so dosegle sloves popolnosti.

V naš prostor je vnesel prefinjen občutek za kroj, izbiro materialov in estetiko, kakršne prej nismo bili vajeni. 

Nemalo zvenečih imen si je zaželelo obleči njegovo »malo črno oblekico«, on pa je kljub dejstvu, da je tako zaželen, ostal na trdnih tleh. Ta mu je malo zamajala bolezen, saj je prišla povsem nepričakovano. Danes pa se je modni svet zavil v črnino.

Rojen je bil v Bitoli, svoje oblikovalske dosežke pa je pod znamko Squat predstavljal v televizijskih oddajah, na festivalih in družabnih dogodkih. Njegove kreacije so dobile svoje mesto v glasbenih in oglasnih spotih, prejel je tudi številne nagrade.

Več o njem si preberite na tej povezavi.