Slovenija

Koalicija s Popovičem in vrnitev Pečeta?

Petra Rupnik
5. 6. 2014, 16.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Ljubljanski župan in predsednik stranke Pozitivna Slovenija Zoran Jankovič je pred dnevi napovedal »eno tako malo presenečenje« pred državnozborskimi volitvami.

Prva informacije o Jankovićevem presenečenju so v teh dneh že zaokrožile v javnosti. Presenečenje se seveda nanaša na skupne nastope političnih strank, list in seveda veljakov na volitvah v državni zbor. In Janković se o skupnem nastopu pogovarja s koprskim županom Borisom Popovičem, kar je potrdil tudi Popovičev svetovalec Sebastjan Jeretič. Slednji je tudi namignil, da sodelovanju obeh županov kaže dobro, saj se že dolgo poznata, več pa naj bi bilo znanega v kratkem. Informacija o tej povezavi pravzaprav ni nova, saj se je o tem že dlje časa govorilo v malodane vsaki slovenski gostilni. Sicer pa naj bi bilo med Jankovićem in Popovičem že vse dogovorjeno, doreči morata le še podrobnosti. Tako bo morda večje presenečenje vrnitev rahlo že pozabljenega Saša Pečeta.

Sašo Peče je v družbi večkrat rekel, da v politiki še ni rekel zadnje besede.

Portal Požarreport je namreč poročal, da sta se ljubljanski župan in Peče v ponedeljek sestala na kosilu v eni od znanih ljubljanskih gostiln. Se torej Peče vrača na politično sceno in se obeta predvolilna »koalicija« med Pozitivno Slovenijo in nekdaj parlamentarno stranko Lipa, ki jo še vedno vodi Peče? Tak scenarij je zaradi domnevnih osebnih povezav lahko verjeten. Spomnimo. Nekdanja poslanka Lipe je Barbara Žgajner, danes poslanka Pozitivne Slovenije, ki je pred kratkim rodila hčerko. In zadnje čase se ime Saša Pečeta v medijih pojavlja predvsem v zvezi z očetovstvom. Peče je bil sicer pred leti, še kot član stranke SNS, desna roka Zmaga Jelinčiča, s svojo stranko Lipa pa je preprosto pogorel. A je kljub temu vsa ta leta v svojih krogih govoril, da politiki še ni rekel zadnje besede.