Slovenija

Vplivni politični botri novih strank

S.R.
3. 6. 2014, 06.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Desni politični pol je že dorečen. Stranke SDS, NSi in SLS se bodo za glasove volivcev na predčasnih volitvah 13. julija borile vsaka zase. Situacija na levici pa je popolnoma drugačna. Ne samo da se še niti ne ve, kdo se bo s kom povezal, ampak vse kaže, da predvsem nove stranke, ki naj bi prevetrile slovenski politični prostor, pesti preteklost. Natančneje (navidezno) propadli stranki LDS in Zares.

Mediaspeed, Kratermedia agency

Najbolj sveža stranka na slovenskem političnem parketu je včeraj popoldne ustanovljena stranka Modra Slovenija znanega pravnika Mira Cerarja. Slednjega so v preteklih padcih vlad večkrat vabili na stolček tehničnega mandatarja, pa je snubce vedno zavrnil. Si je pa v teh letih s svojim mirnim in preudarnim nastopom nabral veliko podpore javnosti in morda se je prav zato zdaj odločil, da je trenutek za njegovo stranko ravno pravšnji. 

Šoltesovo društvo Verjamem

Leta 2011, ko je bil še predsednik Računskega sodišča, je Igorja Šoltesa, zdaj že razvpitega vnuka Edvarda in Pepce Kardelj, Mladi forum SD obtožil povezovanja s stranko Zares (pod takratnim vodstvom Gregorja Golobiča) in lobistično mrežo Enajstica, ki jo je ustanovil lobist Miloš Čirič. Slednji je, po takratnih navedbah Mladega foruma, tesni sodelavec Bogdana Biščaka, nekdanjega generalnega sekretarja stranke Zares in direktorja stranke LDS, danes pa je direktor družbe Korpus v lasti Stojana Pelka, novega člana sveta stranke Zavezništva Alenke Bratušek. Tudi Pelko ima pisano politično zgodovino.

A več o tem in še ostalih strankah s botrsko zgodovino si preberite v današnji številki časopisa Svet24!

Mediaspeed, Kratermedia agency