Slovenija

Študentje in dijaki bodo protestirali pred vlado

G.G.
2. 6. 2014, 16.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Ker se izteka rok, do katerega naj bi vlada uredila subvencioniranje prevozov dijakov in študentov, bodo jutri študentje in dijaki pripravili protest. Od predsednice vlade Alenke Bratušek zahtevajo takojšnjo ureditev problematike subvencioniranja prevozov.

STA

Študenti ne bodo le čakali, da se uresničijo obljube predsednice vlade Alenke Bratušek glede subvencioniranih prevozov za dijake in študente. V izjavi za javnost so zapisali, da se "danes izteka 14 dnevni rok, ki si ga je za ureditev problematike subvencioniranih prevozov dijakov in študentov z zagotovitvijo manjkajočih sredstev do konca koledarskega leta zastavila sama predsednica vlade Alenka Bratušek." Ob tem pa so opozorili, da se "jutri izteka skrajni rok, ki ga je za ureditev problematike subvencioniranih prevozov prejšnji teden vladi naložil odbor DZ za infrastrukturo."

Ker nič od obljubljenega še ni bilo zagotovljeno, bodo jutri pripravili protestne akcije. Za jutri ob 10. uri so tako napovedali »Javni potniški protest« pred poslopjem vlade na Gregorčičevi ulici v Ljubljani.

"V Študentski organizaciji Slovenije (ŠOS) in Dijaški organizaciji Slovenije (DOS) želimo ob podpori sekcije avtoprevoznikov GZS s simbolično terensko akcijo pokazati, da se nikakor ne bomo zadovoljili s parcialnimi rešitvami, ki problematiko subvencij za prevoze rešuje le za tekoča dva meseca. Od predsednice vlade mag. Alenke Bratušek in resornih ministrov zato zahtevamo takojšnjo ureditev sredstev za subvencije dijakom in študentom do konca koledarskega leta," so zapisali ter dodali, da "v kolikor se sredstva kljub našim jasnim opozorilom ne zagotovijo do konca leta, se bomo 10. junija 2014 pridružili tudi protestu avtoprevoznikom pri njihovih napovedanih vsesplošnih demonstracijah."

Od Bratuškove in resornih ministrov tako zato zahtevajo takojšnjo ureditev sredstev za subvencije dijakom in študentom do konca koledarskega leta.

Žiga Schmidt, predsednik ŠOS: "Ne bomo dopustili, da smo mladi kolateralna škoda, medtem ko politika ustanavlja nove stranke in volivcem prodaja prazne obljube o prioritetah. Dovolj imamo takšnega odnosa vlade in politike na sploh in zahtevamo dosledno izpolnjevanje obljub, začenši z zagotavljanjem sredstev za nemoteno subvencioniranje prevozov dijakov in študentov do konca koledarskega leta. Upam, da se ob tem politiki zavedajo, da če ne bodo prioritetno reševali problemov mladih, bodo ostali brez lastne prihodnosti in prihodnosti države kot take."