Slovenija

Dolenjski dijaki trepetajo za življenje

s.r.
27. 5. 2014, 07.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Okoli 30 dijakov se je zbralo pred stavbo Policijske uprave Novo mesto in mirno protestiralo. Razlog za to je v nasilju, ki ga povzroča »etnična« skupnost. Novinarjem so povedali, da bolj kot učbenike potrebujejo neprebojne jopiče.

STA

»Nasilje, ki ga neprestano doživljamo s strani »etnične« skupnosti, se stopnjuje iz dneva v dan. Problematika je znana vsem Dolenjcem. Razbiti nosovi, počene arkade, tedenske počitnice v bolnišnici, oropani dijaki, plačevanje varnega prehoda do šole, provokacije, žaljivke, razkazovanje strelnega orožja, dnevne kopeli v solzivcu, nadlegovanje deklet in pred kratkim tudi dvakratni poskus umora! To so postale stalnice na poti v šolo. Ravnatelji obljubljate ukrepe, ki jih ne opazimo nikjer. Policija pa 'vedno' stori vse, kar je v njihovi moči, njihove moči pa ni zaznati nikjer,« so predstavniki dijakov, ki so se včeraj zbrali pred Policijsko upravo Novo mesto, med drugim zapisali v izjavi, naslovljeni »medijem in ostalim radovednežem«.

Kaj nameravajo pristojni organi ukreniti v zvezi z izpostavljenim problemom, preberite v današnji tiskani izdaji časopisa Svet24!