Slovenija

SDS že išče novega predsednika?

U.K.
28. 4. 2014, 15.24
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Pri stranki SDS so v popolnem šoku, smo izvedeli neuradno. Pričakovali so namreč gotovo oprostitev obtoženih.

SDS

Pri SDS vlada obsedeno stanje in po neuradnih informacijah smo izvedeli, da že imajo izredni sestanek na katerem naj bi že izbirali novega predsednika. Naši novinarji so že na terenu in raziskujejo kaj točno se dogaja v štabu SDS.

 

Janša v prvem odzivu o uničevanju političnih nasprotnikov
Predsednik SDS Janeza Janša se je na današnjo sodbo ljubljanskega višjega sodišča v zadevi Patria, s katero je to potrdilo obsodilno prvostopenjsko sodbo, odzval z zapisom na Twitterju. "Glej, glej, F571 spet v neposredni navezi z orodjem za uničevanje političnih nasprotnikov (Bavcon)," je zapisal Janša.
Ljubljansko višje sodišče je namreč potrdilo prvostopenjsko sodbo v zadevi Patria in sodba je postala pravnomočna. Predsednik SDS Janša je tako pravnomočno obsojen na dve leti zapora, prokurist Rotisa Ivan Črnkovič in brigadir Tone Krkovič pa na 22 mesecev.
"Pritožbe zagovornikov obdolženih Janše, Črnkoviča in Krkoviča se zavrnejo kot neutemeljene in se potrdi sodba sodišča prve stopnje," je zapisano v sodbi Višjega sodišča v Ljubljani. Vsi trije bodo morali v treh mesecih plačati tudi po 37.000 evrov denarne kazni. Plačati bodo morali tudi sodne takse.