Slovenija

Goli pijanec nadlegoval goste lokala

M. R./n.j.
14. 4. 2014, 16.57
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Preberite, katerih deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala, smo zabeležili pri nas prejšnji teden!

Arhiv Svet24

10. S sprehajališča v Foersterjevi ulici v Novem mestu so neznanci ukradli štiri pokrove kanalizacijskih jaškov. Javno podjetje so s tatvino oškodovali za okoli 1500 evrov.

9. Policisti v Oplotnici so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Tat je lastniku ukradel večjo starinsko omaro, izrezljano v lovkem motivu, vredno okoli 8000 evrov.

8. Na območju Kopra so tatovi ukradli 10 izvenkrmnih motorjev za čolne znamk Yamaha in Suzuki. Podjetje so oškodovali za približno 50.000 evrov.

7. V eni od bank v Murski Soboti so policisti odkrili bankovec vrednosti 20 evrov, za katerega sumijo, da je ponarejen.

6. Policisti, ki so na območju Novega mesta opravljali nadzor prometa in meritve hitrosti na avtocesti, so obravnavali 45-letnega Bolgara v avtu znamke BMW 530, ki je dirjal s povprečno hitrostjo 239,32 kilometra na uro. Kršitelju, ki je na avtocesti prekoračil hitrost za več kot 60 kilometrov na uro, so izdali plačilni nalog v znesku 1200 evrov in mu izrekli devet kazenskih točk.

5. Pomurski policisti so v Dokležovju obravnavali tatvino čebeljih panjev. Škode je za nekaj sto evrov.

4. V enem od lokalov v Postojni je gost natakarici ukradel denarnico, z njo zapustil prostor, ukradel 40 evrov in jo odvrgel. Nato je možakar še pred prihodom policistov natakarici vrnil denar, a ga vseeno čaka kazenska ovadba.

3. Neznani storilec je vlomil v mavzolej Ivana Tavčarja na Visokem pri Poljanah nad Škofjo Loko in ukradel literatov doprsni kip.

2. Na dvorišču stanovanjske hiše v Mariboru se je oglasil 24-letni moški in se predstavil za kriminalista. Domačinu je naznanil, da mu bo zasegel kolo z motorjem, ki ga je res odpeljal, oškodovancu pa izročil list, na katerega je napisal izmišljen priimek, kriminalistična policija Maribor in telefonsko številko. Osumljenca so policisti kmalu izsledili in pri njem našli tudi ukradeno kolo z motorjem. Sledi kazenska ovadba.

1. V enem od lokalov v Sežani je 37-letni Ljubljančan kršil javni red in mir s tem, da se je slačil in nag nadlegoval goste lokala. Možakar je bil pod vplivom žlahtne kapljice, na opozorila policistov pa se je požvižgal. Ker s kršitvami kljub opozorilom ni prenehal, so mu odredili pridržanje, uporabili pa so tudi prisilna sredstva. Ljubljančanu bodo zaradi kršitev izdali plačilni nalog.