Črna kronika

Policija kazensko ovadila povzročitelja nesreče s smrtnim izidom pri Vranskem

STA/J.P.
14. 4. 2014, 16.13
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

32-letni povzročitelj prometne nesreče pri Vranskem, v kateri je v nedeljo zjutraj umrl 18-letni pešec, je bil ob prijetju pod vplivom alkohola. Policisti ga bodo kazensko ovadili zaradi suma povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti, ker je pobegnil s kraja nesreče, pa tudi zaradi zapustitve poškodovanca v prometni nesreči brez pomoči.

Arhiv Svet24

Prometna nesreča s smrtnim izidom se je po podatkih policije zgodila v nedeljo nekaj pred 4. uro zjutraj. 32-letni povzročitelj, doma iz območja Polzele, je vozil osebni avtomobil iz smeri Čepelj proti Trojanam. Zunaj naselja Brode je trčil v 18-letnega pešca iz Motnika, ki je hodil ob desnem robu neosvetljenega vozišča.

Za njim je pripeljal še 39-letni romunski voznik tovornega vozila, ki kljub umikanju v levo ni mogel preprečiti trčenja in je s prednjim kolesom prevozil pešca, ki je obležal na vozišču, so v sporočilu za javnost pojasnili na Policijski upravi Celje.

Voznik osebnega avtomobila je po trčenju odpeljal s kraja prometne nesreče, ne da bi poškodovanemu nudil pomoč. Po okoli enemu kilometru je trčil še v cestno signalizacijo ter ravno tako zapustil kraj trčenja.

32-letni voznik je po navedbah policije vozilo, s katerim je povzročil nesrečo, odpeljal v kraj, kjer živi, vendar ne na naslov bivanja. Sam je odšel v Letuš, kjer so ga policisti v dopoldanskih urah izsledili, mu odvzeli prostost ter ga pridržali. V prometni nesreči ni bil telesno poškodovan.

Policisti so ob odvzemu prostosti z voznikom opravili tudi preizkus alkoholiziranosti z elektronskim alkotestom, ki je pokazal prisotnost alkohola v izdihanem zraku. Preiskovalna sodnica je zanj v odredila še strokovni pregled. V času nesreče sta bila v povzročiteljevem vozilu tudi dva potnika, so še navedli na policiji.

Policisti bodo povzročitelja prometne nesreče s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku.