Slovenija

NLB ob Arharjevem odstopu: Vmešavanje politike v delovanje banke nedopustno

STA
11. 4. 2014, 14.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

V Novi Ljubljanski banki (NLB) odločitev Franceta Arharja za odstop iz nadzornega sveta največje slovenske banke komentirajo z besedami, da je vmešavanje politike v delovanje banke nedopustno ravnanje, ki je v nasprotju z zavezami države do Evropske komisije v postopku odobritve državne pomoči banki.

NLB

Ena od zavez, ki jih je država dala v zameno za zeleno luč za državne ukrepe za sanacijo razmer v NLB, je tudi ta, da se politika umakne iz upravljanja banke, so v prvem odzivu na Arharjevo odločitev jasni v banki.

V banki ponavljajo, da je nadzorni svet upravi na četrtkovi seji izrazil vso podporo pri njenih prizadevanjih in da NLB posluje stabilno in dosega zastavljene načrte.

Nadzorni svet NLB ne glede na Arharjevo odločitev deluje nemoteno. Naloge predsednika nadzornega sveta v njegovi odsotnosti prevzame njegove njegov namestnik Gorazd Podbevšek.

V NLB tudi delijo Arharjevo mnenje, izrečeno na današnji seji odbora DZ za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo. Arhar je bil namreč kritičen do korporativnega upravljanja v državi in pomanjkanja razprave o gospodarskih težavah, ki so ključne za prihodnost države.