Slovenija

Preberite peticijo zaposlenih urgentnega kirurškega bloka Kirurške klinike!

K.S.
20. 3. 2014, 15.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

V celoti objavljamo e-sporočilo, ki smo ga prejeli pred nekaj minutami in v katerem zaposleni urgentnega kirurškega bloka Kirurške klinike pojasnjujejo, kje so razlogi za, ki so nastali v zvezi s pomanjkanjem zdravniškega kadra.

»Ministrstvo za zdravje je izdalo predhodno soglasje za zaposlitev 6 sobnih zdravnikov 31.1.2014, sveta zavoda je to obravnaval in izdal soglasje 27.2.2014. Problem je nastal zaradi določbe ZIPRS, po kateri proračunski uporabniki ne smejo zaposlovati pred sprejetjem finančnega in kadrovskega načrta oz. preden nanju dobimo soglasje ustanovitelja. 

Hkrati s končnimi izhodišči pa smo prejeli tudi pojasnilo MNZ, po katerem bi lahko zaposlenim za določen čas (razen tistih, ki nadomeščajo porodniške ali daljše bolniške) podaljšali pogodbo o zaposlitvi za določen čas tudi pred sprejemom finančnega in kadrovskega načrta, saj ne gre za nove zaposlitve v realizaciji kadrovskega načrta. Pogoj je le, da obstajajo za tako zaposlitev ustrezna soglasja. Ob taki razlagi smo enega sobnega zdravnika, ki bi  mu sicer prenehalo delovno razmerje, zaposlili še za 6 mesecev. Za tiste, ki jim je delovno razmerje pred tem že prenehalo, pa smo to razlago prejeli prepozno.

 

Rok za pripravo finančnega in kadrovskega načrta je 60 dni od prejema izhodišč. Dokončna izhodišča s strani ustanovitelja smo prejeli 18.2.2014. Od takrat dalje se dokumenti pripravljajo, vendar je zaradi obsega poslovanja in velikega števila organizacijskih enot postopek nekoliko daljši kot v manjših zavodih. Pripravljamo se, da bi finančni načrt obravnavali na seji okoli 10. aprila.«