Slovenija

Nina Pirnat brez posebne diete shujšala 60 kilogramov

U.K.
8. 3. 2014, 07.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

»Nisem mogla verjeti, da je hujšanje tako enostavno,« je povedala Nina, ki je dodala, da je svojo žalost pač utapljala v hrani.

Ko je šla Nina Pirnat v prvi razred osnovne šole, je imela komaj 25 kilogramov. Potem pa so ji odstranili mandlje. »Po operaciji sem se začela rediti. Še sama ne vem, zakaj.« Kilogrami so se kopičili, otroci so se norčevali iz nje, Nina je žalost utapljala v hrani. Bolj ko so se norčevali iz nje, več je jedla. »V sedmem razredu sem tehtala že 80 kilogramov.« Začarani krog se je nadaljeval tudi v srednji šoli. Takrat je še komaj kdaj pojedla kakšen normalen obrok. Živela je od sendvičev in drugih nezdravih prigrizkov ter jih poplakovala z gaziranimi in drugimi sladkimi pijačami. Ko je končala srednjo šolo, je tehtnica pokazala 110 kilogramov. Za dekle, visoko 167 centimetrov, je bilo to veliko veliko preveč. »Doma so mi ves čas govorili, naj shujšam, nihče pa mi ni razložil, kako bi se morala pravilno prehranjevati.«

Zaradi previsoke teže ni mogla zanositi. Potem pa se je zgodilo, da je v njeno življenje prišel fant. Nina si je želela otroke. Čas je mineval, otrok pa ni bilo. »Šla sem na pregled h ginekologinji. Na hitro me je odpravila, da bom zanosila, ko bom shujšala.« Po nekaj letih neuspešnih poskusov, da bi zanosila, in vedno enakih odgovorov, da bo treba shujšati, je zamenjala ginekologinjo. Takrat se je prvič nekdo začel zares ukvarjati z njenim problemom. In z močno voljo ji je uspelo. Preberite celotno zgodbo v današnji tiskani izdaji časopisa Svet24!