Črna kronika

Mešanice alkohola in energetskih pijač usodne za 18-letnico

N.J.
7. 3. 2014, 17.36
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

18-letnica je v enem večeru popila kar 10 koktejlov, v katerih so bile različne vrste alkohola in energetske pijače. Doživela je kar tri infarkte!

A kj sreči je 18-letna Jayde Dinsdale preživela. V mešanicah, ki jih je popila, je bila prevelika količina kofeina, alkohol pa je njegovo delovanje še ojačal, zaradi česar se je njen srčni utrip tako močno povečal, da je v kratkem času dožvela kar tri srčne infarkte.

Noči, ko je bila klinično že rtva, jo je mati našla v kopalnici na tleh. Nemudoma so jo odpeljali v bolnišnico, kjer so jo bdržali na intenzivni negi. Zaradi kar treh infarktov so ji zdravniki vstavili notranji defibrilator. Nekaj časa so jo držali v umetni komi, njeno telesno temperaturo pa vzdrževali na 32 stopinjah Celzija. Srce si je ščasoma opomoglo in odstranili so ji defibrilator. Zdaj živi normalno življenje, a mora biti zelo previdna pri aktivnostih. "Vesela sem, da se ne spominjam niti sekunde tistega večera, Nisem si predstavljala, da so lahko energetski napitki tako nevarni. Sploh ne razumem, zakaj jih prodajajo," je dejala. A težava ni v tem, kaj ponujajo na policah v trgovinah - težava je, da mnogi pri uporabi ne poznajo meje.