Slovenija

Zaporna kazen za Galetovo pravnomočna

STA/N.J.
7. 3. 2014, 11.29
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Višje sodišče v Kopru je po poročanju medijev potrdilo sodbo okrožnega sodišča, ki je stečajno upraviteljico Suzaano Gale zaradi podkupovanja obsodilo na leto dni zapora. Sebastjanu Čagranu je sodišče potrdilo pogojno kazen, oprostilni del sodbe za Andrejo Terpotec pa so višji sodniki razveljavili, tako da bo ta morala spet pred sodišče.

Svet24, STA

Čeprav je sodba za Galetovo in Čagrana - ta je bil obsojen na leto dni pogojne zaporne kazni s preizkusno dobo treh let - postala pravnomočna, pa je Čagranov zagovornik Franc Rojko po poročanju Primorskih novic že napovedal, da bodo vložili zahtevo za varstvo zakonitosti.

Galetovo so septembra lani obsodili na leto dni zapora in plačilo 15.000 evrov pogojne kazni. Leta 2009, ko je kot stečajna upraviteljica koprskega podjetja Montec od ustanovitelja Dejana Škerliča v zameno za ureditev prirejene bilance zahtevala podkupnino v višini 20.000 evrov, naj bi namreč zlorabila svoj položaj.

Zaradi pomoči pri kaznivem dejanju je bil pomočnik Galetove Sebastjan Čagran obsojen na leto dni pogojne kazni in plačilo 5000 evrov, računovodkinja Andreja Terpotec pa je bila oproščena. Glede domnevnega izsiljevanja podjetnika Andreja Kržišnika za podkupnino v višini 1500 evrov pa je sodišče presodilo, da Galetova ni kriva.

Na sodbo so se pritožili tako tožilstvo kot obsojena.