Slovenija

Delavci družbe Polzela končno prejeli decembrske plače

STA / J. P.
28. 2. 2014, 12.11
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Delavci družbe Polzela so ta teden prejeli decembrske plače v celoti, naslednji teden pa se bodo z upravo družbe pogovarjali o izplačilu januarske plače, je za STA povedala predsednica podjetniškega sindikata Natalija Klemen. Dejala je tudi, da proizvodnja še vedno poteka v okrnjenem obsegu, saj nimajo denarja za nakup surovin.

Facebook

Naslednji teden naj bi bilo znano, kaj bo prineslo napovedano prestrukturiranje družbe in koliko delavcev bo spet ostalo brez dela. Med racionalizacijo poslovanja družbe v letu 2012 pa je brez dela ostalo okrog 100 polzelskih nogavičarjev.

Vodstvo družbe meni, da se jih država otepa, poslovni partnerji pa ne.

Družba Polzela, ki je ostala brez želene državne pomoči v višini milijon evrov, je ta mesec našla tujega strateškega partnerja. Kdo je ta partner, v družbi ne razkrivajo, navajajo le, da ta partner predstavlja jamstvo za dolgoročni obstoj družbe, saj ji zagotavlja dostop do novega tujega trga, sredstva za dokapitalizacijo in stabilno lastništvo.

Vodstvo družbe meni, da se jih država otepa, poslovni partnerji pa ne. Polzela je tako že realizirala več naročil, kot je bilo načrtovanih za prve mesece letos, in sicer v višini skoraj pet milijonov evrov.

"S tem so naročniki pokazali, da ima podjetje zanimiv in moden proizvodni program, ki ga trži tako pod svojo blagovno znamko, kot tudi storitveno za mnoge ugledne blagovne znamke svetovne nogavičarske industrije. To je velik potencial, zaradi katerega se splača vložiti vse napore, da v Polzeli ohranimo proizvodnjo, tehnološko znanje in tradicijo ter druge potenciale, ki so jih zaposleni in drugi deležniki na tej lokaciji vzpostavljali 85 let," meni predsednica uprave Polzele Karmen Dvorjak.