Slovenija

Končno elektrika za vse?

STA
25. 2. 2014, 22.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Iz Elektra Ljubljana so danes sporočili, da je razen posameznih transformatorskih postaj, ki nimajo stalnih odjemalcev, na območju Elektra Ljubljana zagotovljeno napajanje vseh transformatorskih postaj - bodisi iz omrežja bodisi s pomočjo agregatov.

Arhiv Svet24

Kot so pojasnili, so na področju Logatca, Vrhnike in Kamnika brez napajanja še posamezne transformatorske postaje, ki pa nimajo stalnih odjemalcev. Gre predvsem za počitniške hišice in planinske domove.

Z agregati zagotavljajo napajanje 29 transformatorskim postajam oziroma približno 250 odjemalcem, večinoma na področju med Goteniško goro in Čabranko, ostale transformatorske postaje na območju Elektra Ljubljana pa se napajajo iz omrežja.

Kot pričakujejo, bodo zadnje agregate ugasnili konec marca, ko bodo uspeli zasilno sanirati omrežje še do zadnjih odjemalcev na območjih, ki jih je žled najbolj prizadel.

Sicer pa na Elektru Ljubljana napovedujejo, da bodo omrežje po nedavnem žledu popolnoma sanirali v prihodnjih mesecih, predvidoma do konca leta, pri čemer bo najbolj zahtevna sanacija 110-kilovoltnega omrežja.

Odjemalce na območjih Kamnika, Kočevja, Ribnice, Žirov, Logatca, Cerknice in Vrhnike zato opozarjajo, da bo dobava električne energije zaradi obnove omrežja do končne sanacije večkrat motena.