Slovenija

Novi ministri bodo danes prevzeli posle

STA/N.J.
25. 2. 2014, 09.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Metod Dragonja, ministrica za zdravje Alenka Trop Skaza in minister za Slovence v zamejstvu in posvetu bodo danes, po ponedeljkovem imenovanju v DZ, prevzeli posle na svojih resorjih.

Mediaspeed

Dragonja bo nadomestil Stanka Stepišnika, saj je ta novembra lani odstopil zaradi subvencij, ki jih je ministrstvo za gospodarstvo dodelilo podjetju v njegovi solasti, Emo Orodjarna. Ta resor je nato začasno vodil minister za finance Uroš Čufer, ki bo danes tudi predal posle novemu ministru.

Za odstop se je le nekaj dni po Stepišniku odločil tudi minister za zdravje iz vrst DeSUS Tomaž Gantar. Kot razlog za odstop je navedel nezmožnost koalicije za dogovor o zdravstveni reformi. Začasno je ta resor vodil zunanji minister Karl Erjavec, ki bo Trop Skazi posle predal predvidoma opoldne.

Žmavc pa bo na čelu urada za Slovence v zamejstvu in po svetu nasledil Tino Komel iz vrst PS, ki mora nazaj v poslanske klopi zaradi koalicijske računice, po kateri je ta resor prevzel DeSUS. Ta se je namreč odpovedal zdravstvenemu resorju, a želel ohraniti dva resorja v vladi. Primopredaja med Komelovo in Žmavcem bo predvidoma ob 10. uri.