Slovenija

Fištravec s službeno plačilno kartico kupoval obleke

STA/M.J.
18. 2. 2014, 11.19
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Pristojni na Mestni občini Maribor naj bi po pisanju Večera lagali glede županove porabe denarja s službeno kartico. Župan Andrej Fištravec po informacijah časnika namreč julija lani z občinsko kreditno kartico ni kupoval le malice za gasilce, kot je javno zatrjeval, ampak je z denarjem davkoplačevalcev kupil tudi oblačila v vrednosti 320 evrov.

Facebook, Mediaspeed

Ko so jih na Večeru zdaj soočili z računom oziroma trdnimi dokazi, so se na mestni občini dogodka vendarle spomnili, županovo ravnanje pa označili za pomoto. Fištravec je sicer celoten znesek kmalu po "pomoti" vrnil na tekoči račun mariborske občine, piše časnik.

Računi potrjujejo, da je župan julija lani v dveh mariborskih trgovinah kupoval oblačila. 16. julija je kupil za 149,95 evra, 22. julija pa za 169,98 evra oblačil. Zadnji nakup je opravil le dan po tem, ko je Fištravec, prav tako s službeno kreditno kartico, za 157,55 evra kupil hrano in pijačo za gasilce, ki so gasili velik požar v podjetju Gorenje Surovina.

V županovem kabinetu so njegovo ravnanje pojasnili s tem, da se povpraševanje časnika "verjetno nanaša na pomoto, ki se je zgodila županu, ko je v drugi polovici lanskega julija po pomoti namesto zasebne kartice uporabil službeno".

Ob tem so dodali, da je zmoto kmalu zatem ugotovil, zato je celotni znesek nakazal na tekoči račun mestne občine po vrnitvi z dopusta. To je storil 2. septembra lani, saj je bil na dan rednega mesečnega obračuna porabe kreditne kartice na dopustu. V tem primeru po njihovem zato ni šlo za realno porabo občinskih sredstev, saj je celotni znesek povrnil.

Kakšne obleke pa je kupoval, pa si preberite v sredini izdaji časopisa Svet24!