Slovenija

Poskusil umoriti v Nemčiji, prijeli so ga naši organi

STA/M.J.
7. 1. 2014, 14.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Policisti so na mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje v ponedeljek dopoldne prijeli 39-letnega turškega državljana, ki sicer stalno stanuje v Nemčiji in ga tamkajšnja policija išče zaradi poskusa umora. Kot so danes sporočili iz Policijske uprave Maribor, bo osumljeni na izročitev nemškim varnostnim organom počakal v mariborskih zaporih.

Mediaspeed

Turški državljan je v ponedeljek malo po deveti uri zjutraj kot sopotnik v osebnem avtomobilu nemških registrskih oznak skušal izstopiti iz Slovenije v Hrvaško. Mejnim policistom se je izkazal z nemškim potnim listom 43-letnega turškega državljana, a so ti podvomili v njegovo identiteto in izvedli temeljito mejno kontrolo.

Ob tem so se policisti povezali tudi z nemškimi kolegi in ugotovili, da imajo v postopku pravzaprav 39-letnika, ki je osumljen, da je v soboto malo po polnoči v Nemčiji izvršil kaznivo dejanje poskus umora. Nemški policisti so zoper njega sicer izdali evropski priporni nalog za prijetje in privedbo, ki pa v trenutku prijetja še ni bil vnesen v schengenski informacijski sistem, prav tako o tem še ni bil obveščen Interpol.