Slovenija

Jankovićeva požrtija za več kot 100 tisočakov našega denarja!

Simon Rosc
19. 12. 2013, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Mestna občina Ljubljana (MOL) vsako leto organizira prestižno zabavo za vse uslužbence mestne uprave, javnih podjetij in zavodov, katerih ustanoviteljica je MOL. Tudi letos jo je, in to kar na zloglasni petek trinajstega decembra, zanjo pa so zbrali 124 tisoč evrov. Pa je bila ta bajna zabava popolna?

Mediaspeed

Če smo ljubljanskega župana Zorana Jankovića vajeni, da se ves čas smeji, si ne moremo predstavljati, kako se je šele smejal na zabavi, na katero je povabil vse svoje sodelavke in sodelavce in z njimi spil kozarček ali dva. Na novoletno druženje velike mestne družine, tako so zapisali na MOL-u, so bili povabljeni vsi uslužbenci mestne uprave, javnih podjetij in zavodov, ki jih je ustanovila občina Ljubljana. Udeležba je bila kakopak prostovoljna, namenjena pa sproščenemu druženju sodelavk in sodelavcev MOL-a, so nam odgovorili iz Jankovićevega kabineta.

V naše uredništvo so pricurljale informacije, da naj bi samo za kratek nastop Tonyja Cetinskega odšteli 20 tisoč evrov, kar pa so na MOL-u zanikali. Pozneje pa smo izvedeli še drugi znesek, ki naj bi si ga na tej novoletni zabavi prislužil Cetinski, in sicer se po ljubljanskih javnih podjetjih govori, da je za enourni nastop dobil debelih 12 tisoč evrov. Poleg Cetinskega so goste zabavali še Čuki, Natalija Verboten, Ansambel Svetlin, Samuel Lucas Band, Jasmin Stavros in DJ Pero. Če naj bi bili, po govoricah sodeč, zaslužki glasbenikov bajni, pa zato nič kaj bajen in poseben ni bil meni, ki so ga postregli uradnikom, učiteljem, vzgojiteljem, redarjem in vsem drugim gostom. Na voljo so bili topli bife, solatni bife in sladice, po polnoči pa so najbolj lačnim postregli še mini kranjske klobase z gorčico in hrenom.

Mestna zabava je bila izjemno dobro obiskana, saj je svojo udeležbo prijavilo 3100 uslužbencev. Kot so nam povedali, se je tudi na tej zabavi župan Janković ves čas smejal, in kot to tudi sicer rad pove, je menda trikrat v veseljaškem večeru glasno ponovil, da je Ljubljana najlepše mesto na svetu. Pošalil naj bi se tudi na svoj račun, dejal naj bi: »Največkrat sem nasmejan, včasih pa tudi zajočem zaradi solzivca.«

Seveda nas je zanimalo, koliko je ljubljansko občino stalo Jankovićevo veseljačenje s svojimi sodelavkami in sodelavci, a točnega zneska na občini še nimajo. Povedali so nam, da je cena udeležbe po osebi znašala 40 evrov, od tega je vsak posameznik prispeval po 5 evrov, preostanek 35 evrov pa je prispeval bodisi sindikat bodisi podjetje oziroma zavod. In ker so podjetja in zavodi v lasti občine, je torej posredno v veliki meri veseljačenje pokrila občina Ljubljana. Naredili smo hiter izračun na podlagi cene udeležbe in števila udeležencev in ugotovili, da je bilo za novoletno zabavo MOL-a zbranih šokantnih 124 tisoč evrov, od katerih so uslužbenci sami plačali 15.500 evrov.

Srečna velika Jankovićeva mestna družina, do vrha polni želodci gostov in še bolj polne denarnice nastopajočih. Popolna zabava? Verjetno ne. Manjkala je Daniela.

 

In kaj so jedli povabljeni gostje?

Topli bife

Goveji hrbet v omaki z zelenim poprom

Piščančji file v naravni smetanovi omaki s kaprami in suhimi slivami

Svinjski hrbet na čebulni posteljici s korenčkom in zlatimi rozinami

Mesna lazanja

Zeljne krpice s prekajenim mesom

Rižota z morskimi sadeži

Zelenjavna loparnica

Špinačni tortelini v omaki treh sirov

Zapečena polenta z zbrincem

Krompirjevi svaljki s kraško omako

Popečena zelenjava s čemaževim pestom

Solatni bife

Francoska solata

Cvetača v solati z jajčno gorčičnim prelivom

Koruza s svežo papriko in rdečim fižolom

Baby korenček s porom v solati

Grška solata

Paradižnikova solata

Rukola z belim fižolom

Radič z jajcem

Sladice

Čokoladni minjoni

Sadni minjoni

Rumove kroglice

Po polnoči

Mini kranjske z gorčico in hrenom

Pijača: vino, sok, pivo, kava, mineralna voda