Slovenija

Kako strah je v resnici Omerzela?

STA
10. 12. 2013, 17.08
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Minister za infrastrukturo in prostor iz vrst DL Samo Omerzel tudi danes zatrjuje, da ne bo odstopil s položaja. Interpelacijo bo komentiral, ko bo vložena.

Interpelacijo o delu ministra Omerzela bosta SDS in NSi vložili v sredo, če se Omerzel danes ne bo odločil za odstop ali če odločitve o tem ne bo sprejela premierka Alenka Bratušek, je danes dejal vodja poslanske skupine SDS Jože Tanko. Interpelacijo bi, čeprav k podpisu za njeno vložitev ni bila povabljena, podprla tudi SLS.

A tudi podpora koalicijskih partneric ministru, ki so mu stolček zamajali posli njegovega podjetja Lastinski z državo, ni samoumevna. Vodja poslancev PS Jani Möderndorfer je danes ponovil, da so bila z odstopom ministra Stanka Stepišnika postavljena visoka merila. Tudi v SD nakazujejo, da njihova podpora Omerzelu ni samoumevna, pri presoji bodo ključni argumenti. Prvak DeSUS Karl Erjavec je že dejal, da računa na Omerzelovo modrost, da bo razbremenil vlado, če bo treba.

Omerzel je po petkovem sestanku s premierko, ki se o njem sicer ni konkretno izrekla, napovedal, da bo svojo plat zgodbe pojasnil tudi poslanskim skupinam. V sredo se bo predvidoma mudil v DeSUS. V SD za srečanje z Omerzelom za zdaj ne vidijo razloga, v PS imajo ta trenutek prenatrpan urnik.

Omerzel sicer uživa podporo DL. Na vprašanje, ali računa na podporo partneric v primeru interpelacije, pa ne odgovarja konkretno. Navedel je le, naj počakamo, da opravi obiske v poslanskih skupinah.

Minister iz vrst DL je sicer prepričan, da je držal vse obljube, ki jih je dal na zaslišanju v DZ pred nastopom funkcije in da bodo to razumeli tudi poslanci. Že večkrat je ocenil, da je vrsta razlogov za napade nanj.