Slovenija

NSi prispevala podpise za interpelacijo zoper Omerzela

STA/M.J.
10. 12. 2013, 12.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Poslanci NSi so prispevali podpise za vložitev interpelacije zoper ministra za infrastrukturo Sama Omerzela, je v izjavi novinarjem povedala predsednica te stranke Ljudmila Novak. Minister bi se namreč moral po mnenju NSi odločiti, ali bo podjetnik ali funkcionar. Po nekaterih informacijah utegne biti interpelacija vložena že danes.

Mediaspeed

Minister Omerzel se je na očeh javnosti znašel zaradi poslovanja njegovega podjetja Lastinski z državo. V SDS so že pred dnevi napovedali vložitev interpelacije, če minister sam ne bo odstopil oz. če premierka ne bo ukrepala. To se doslej ni zgodilo. Podporo interpelaciji so v NSi že napovedali, pričakovati jo je tudi iz SLS.

V NSi sicer menijo, da se mora minister odločiti, ali bo podjetnik ali funkcionar, saj da sta ti dve funkciji v njegovem primeru nezdružljivi oz. gre za konflikt interesov.

Minister je po besedah Novakove tudi neverodostojen, saj je zagotovil, da ne bo sklepal novih pogodb z državnimi podjetji. A besede ni držal, dogovarjal se je za novo pogodbo, je opozorila Novakova. Po informacijah NSi gre celo za pogodbo, za katero naj bi se sam minister dogovarjal.

Predsednica NSi sicer še ni seznanjena s tem, kdaj bi interpelacija, katere pobudniki so v SDS, lahko bila vložena. Po nekaterih informacijah se to utegne zgoditi še danes. Seja poslanske skupine SDS sicer še poteka.