Promet

Našli ukradeni vozili

STA/M.J.
10. 12. 2013, 10.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Policisti so v poostrenem nadzoru tovornega prometa, ki je potekal minuli vikend, iz prometa izločili 26 tovornih vozil, izrekli 35 glob in odredili 37 preizkusov alkoholiziranosti. Odkrili so tudi en prirejen tahograf, en tehnično neizpraven tovornjak s priklopnikom ter 31 primerov preobremenitev vozila, so sporočili s PU Koper.

Policija

Poostren nadzor tovornega prometa je med petkom ponoči in nedeljo zjutraj na avtocestnem postajališču Ravbarkomanda opravljalo 27 policistov, dva kriminalista in kriminalistični tehnik Policijske uprave (PU) Koper v sodelovanju z delavci Carine, prometnim inšpektorjem ter cestninskimi nadzorniki Darsa.

kljqrpiohjup


V tem času so spisali 35 glob zaradi kršitev, kot so preobremenjeno vozilo, tehnična neizpravnost ali vožnja pod vplivom alkohola. Enemu vozniku so zaradi vožnje pod vplivom alkohola tudi začasno odvzeli vozniško dovoljenje.

Policija



Še pred pričetkom poostrenega nadzora pa so policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe med vožnjo na Ravbarkomando odkrili dva osebna avtomobila, ki sta bila dan prej ukradena v Španiji. Vozili so zasegli. Osumljencema, državljanoma Romunije, so odvzeli prostost, ju privedli pred preiskovalnega sodnika, ki je zanju odredil pripor. Vozili bosta vrnjeni oškodovancema, pojasnjujejo na PU Koper.