Slovenija

Zakaj je v soboto zagorelo v Ravnah na Koroškem

STA
2. 12. 2013, 13.42
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Vzrok za sobotni požar, v katerem je v celoti pogorelo stanovanjsko-gospodarsko poslopje na Stražišču nad Ravnami na Koroškem, je bil požar na območju centralne peči na lesne sekance. Med delovanjem peči je namreč prišlo do povratnega ognja, ki se je razširil na zalogovnik in nato iz kleti na celoten objekt, so sporočili s Policijske uprave Celje.

Policiste so o večjem požaru na omenjenem poslopju obvestili v soboto nekaj pred pol deseto uro zjutraj. Lastnik je z bližnjimi sosedi iz gorečega objekta uspel rešiti živino in večino strojev, kljub hitri intervenciji gasilcev pa je poslopje v celoti pogorelo, so danes pojasnili na celjski policijski upravi. Dodali so, da je nastala velika gmotna škoda.

Komisija sektorja kriminalistične policije policijske uprave je z ogledom kraja požara začela v soboto popoldne, ga prekinila v večernih urah in nadaljevala v nedeljo dopoldne. Kriminalisti so s strokovnjakom Nacionalnega forenzičnega laboratorija Ljubljana ugotovili, da je do požara prišlo na območju centralne peči na lesne sekance, saj je med delovanjem prišlo do povratnega ognja, so še sporočili s Policijske uprave Celje.