Slovenija

Na zavodu za zaposlovanje razgrajala ženska

STA / S.R.
21. 11. 2013, 11.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Na ljubljanski izpostavi zavoda za zaposlovanje na Parmovi ulici je danes okoli 10. ure prišlo do incidenta, ko je do tamkajšnjega vratarja prišla 48-letna ženska in začela razgrajati. Ker se ni umirila, so zaposleni poklicali policijo, ki je žensko prijela, so pojasnili na Policijski upravi Ljubljana. Podobnih dogodkov je sicer vse več.

Radio Aktual

Kot so povedali, je ženska s kršitvami javnega reda in miru nadaljevala tudi potem, ko je na kraj dogodka prispela policija, pri tem pa je napadla tudi policistko. Policisti so zato uporabili prisilna sredstva in jo prijeli, v nadaljevanju pa so zanjo poskrbeli zdravstveni delavci.

V dogodku po podatkih policije ni bil poškodovan nihče.

Na zavodu za zaposlovanje natančnega razloga, zakaj je prišlo do incidenta, ne poznajo. Kot so navedli za STA, je bila ženska ob prihodu v njihove prostore jezna, nasilna do varnostnika in do enega od zaposlenih, govorila pa je nepovezano. Prav tako ni navedla razloga za obisk.

Sam dogodek se je odvijal v pritličju, kjer sta varnostnik in sprejemna pisarna, zato dogodek po njihovih navedbah na sam delovni proces ni vplival. Prav tako ni vplival na ostale stranke, saj danes ni uradnih ur za brezposelne osebe, razen v primeru, da so predhodno naročene.

Na zavodu ob tem poudarjajo, da v zadnjem času k njim prihaja vse več obupanih in jeznih strank, ki so se jim zgodile krivice zaradi odpuščanj, neplačil delodajalcev, ravnanj države in javnih uslužbencev. Današnji incident tako ni prvi v letošnjem letu.

Dodajajo še, da Območno službo Ljubljana dnevno obišče od 200 do 500, pa tudi do 1000 oseb, zato so zaradi povečanega priliva strank in posledično povečane agresivnosti zaposlili dodatnega varnostnika, ki skrbi za varnost v času uradnih ur.