Slovenija

V Radencih ukradli nemški avtobus

M.R.
18. 11. 2013, 17.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Izpred hotela Radin v Radencih so v noči na soboto neznanci ukradli avtobus, vreden četrt milijona evrov.

dietrich-touristik.at

Izginil je  moder avtobus znamke Setra z nemškimi registrskimi tablicami. Avtobus je last podjetja Dietrich Touristik. Kot so ugotovili preiskovalci, so ga nepridipravi odpeljali v soboto zjutraj okoli 3.30.

Avtobus je vreden med 250 in 280 tisoč evrov.

V petek sta v Radence pripeljala dva avtobusa, da bi turiste, ki so v zdravilišču, v soboto odpeljala na panoramski izlet, nato pa bi se prazna vrnila v Nemčijo.

Voznik avtobusa je povedal, da se mu 30-letni vozniški karieri kaj podobnega še ni zgodilo. Tudi v podjetju, za katero vozi, se kraje ne spomni. »Avtobusi znamke Setra, ki jih vozimo, so zelo znani in iskani, saj so med najboljšimi in najdražjimi, domnevam pa lahko le, da je ukradeni zdaj kje na poti na vzhod,« je še povedal voznik, ki se bo v Nemčijo vrnil z vlakom

»Avtobusi znamke Setra, ki jih vozimo, so zelo znani in iskani, saj so med najboljšimi in najdražjimi, domnevam pa lahko le, da je ukradeni zdaj kje na poti na vzhod.« Voznik ukradenega avtobusa

Avtobus je vreden med 250.000 in 280.000 evrov, v sefu avtobusa pa so bile plačilne kartice in 1500 evrov gotovine.

Policisti prosijo vse, ki bi karkoli vedeli o podvigu neznanih storilcev, da o tem čim prej obvestijo najbližjo policijsko postajo ali pa pokličejo na telefonsko številko 113 oziroma anonimni telefon 080 1200.