Slovenija

Seksi Polona uspeva v recesiji

Š. K.
6. 11. 2013, 11.34
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

3 ženske, 3 usode, 3 pripovedi in 3 strasti. Naše sogovornice so bile pri enem odgovoru enotne: uspe se lahko tudi v recesiji.In ena izmed njih je tudi simpatična 29-letna Polona Breznik. Preberite, s čim se ukvarja!

Peter Irman

POLONA BREZNIK, 29 let, močna in vzdržljiva

Preden ste nadaljevali družinsko tradicijo, vas je pot zanesla v marketinške vode, na Fakulteto za družbene vede.
Ja, res je. Preden sem se odločila nadaljevati našo družinsko tradicijo, sem se večinoma ukvarjala s svojim študijem na FDV-ju oziroma se še vedno ukvarjam.
Kdaj ste se odločili pomagati svoji babici in mami pri delu v gostilni?
V gostinstvu sem že od rojstva, saj je to nekaj, kar je vselej spremljalo našo družino. Aktivno pa mami in babici pomagam že od srednje šole.
Vaša gostilna Narobe, ki jo najdemo v Trzinu, uživa velik ugled, saj je stara že dvesto let in znana po vsej Sloveniji. Je še vedno pod budnim očesom vaše babice?
Ja, gostilna je deležna res častitljive tradicije, saj je stara že dve stoletji, hiša, v kateri je gostilna, pa kar petsto let. Ker smo zvesti tradiciji, ima seveda še vedno moja babica glavno besedo. (smeh)
Kaj je bilo najtežje pri tem, da ste se odločili, da se boste pridružili družinski tradiciji in niste nadaljevali svoje poti v marketinških vodah? Morda imeti babico in mamo za 'šefa'?
Najtežje je mogoče to, da se moraš popolnoma predati poslu.
Kdaj ste se odločili za to, da ostanete doma in pomagate pri družinski zgodbi?
Ta trenutek je prišel, ko sem ugotovila, kako je danes težko dobiti službo, ne glede na izobrazbo. Od nekdaj me je domača zgodba privlačila in ugotovila sem, da je to moj cilj, moje poslanstvo. Da moram nadaljevati družinsko zgodbo.
Katerega področja ste se najprej lotili? Ste začeli pomagati v kuhinji, delati na prepoznavnosti, pospešeno graditi spletno komunikacijo …?
Najprej sem se lotila promocije, saj želim, da naša zgodba postane še bolj prepoznavna.
Kaj imate v načrtu še spremeniti in dodati pri svoji ponudbi?
Malce bomo spremenili jedilnik in mu dodali zdravo, biološko pridelano hrano.
Kaj je za vas pri delu, ki ga opravljate, največji izziv?
Največji izziv je delo z gosti. Prav je, da so zahtevni, in vselej se je treba potruditi, da izpolnimo njihove zahteve v največji možni meri. In prav je tako. Tudi ko se sama odpravim na kosilo kam drugam, zahtevam veliko. In na koncu mi največ pomeni njihovo zadovoljstvo in dejstvo, da se zares radi vračajo.

Več vas čaka v najnovejši Evi!