Slovenija

Za uboj tasta sedem let in pol zapora

P.R.
11. 10. 2013, 18.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Ptujsko sodišče je v sredo 32-letnega Boštjana Breznika obsodilo na sedem let in pol zapora za uboj 55-letnega tasta Franca Krambergerja. Tragedija se je zgodila 5. julija letos v Trnovcih pri Svetem Tomažu, kamor se je Breznik preselil pred enajstimi leti.

Gabrijel Toplak
32-letnega Boštjana Breznika je sodišče obsodilo na sedem let in pol zapora.

Državna tožilka Sonja Erlač je podrobno opisala kaznivo dejanje in storilca med drugim obtožila, da je svojega tasta malo po 22. uri zvečer, ko je ta s traktorjem pripeljal domov, na dvorišču presenetil z nožem v roki.

Kot je dejala, ga je zabodel z nožem, namenjenim za zakol prašičev, in mu s tem povzročil 15 centimetrov dolgo ureznino, zaradi česar je Kramberger v hipu izkrvavel. Ob upoštevanju, da je dejanje storil v stanju bistveno zmanjšane prištevnosti, je zanj predlagala osem let zapora.

Sodnico je Breznik prosil, naj mu izreče nižjo kazen, ta pa je nato res izrekla pol leta milejšo kazen. Kot je pred tem namreč zatrdila njegova zagovornica Darinka Plajnšek, je Breznik res storil eno najhujših dejanj, kar jih je, vendar ne gre prezreti okoliščin v družini, v kateri so bili odnosi zadnjih enajst let ves čas kritični, vzrok za to pa naj bi bil prav pokojni tast.

Gabrijel Toplak
Tragedija se je zgodila 5. julija letos v Trnovcih pri Svetem Tomažu.