Slovenija

Policija bo imela nova vozila

STA/M.J.
10. 10. 2013, 17.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Za nova vozila za policijo bo ministrstvo za notranje zadeve v roku enega meseca objavilo novo javno naročilo. Zadnje, s katerim so iskali skoraj 400 vozil, je bilo namreč neuspešno, saj so bile ponudbe v skoraj vseh sklopih cenovno nesprejemljive oziroma niso ustrezale zahtevam naročnika, so pojasnili na ministrstvu.

Zajem zaslonske slike
Simbolna fotografija

Kot so navedli, je bilo javno naročilo razdeljeno v 14 sklopov, z izjemo dveh pa je bilo v vseh neuspešno. Prispele ponudbe - skupaj jih je bilo 14 - niso bile sprejete zaradi cenovne oziroma tehnične neustreznosti.

Na ministrstvu pojasnjujejo, da je šlo v večini primerov za odstopanje od zahtev za dodatno vgrajeno policijsko in drugo opremo, kot so izhajale iz razpisne dokumentacije. Ker se po zakonu o javnem naročanju v primeru ponudbenih cen, ki presegajo ocenjeno vrednost naročila, v odprtih postopkih pogajanja ne izvajajo, jih tudi v tem postopku niso izvedli.

Ocenjena vrednost javnega naročila je sicer znašala dobrih 8,42 milijona evrov brez DDV, pri čemer je bilo v 75 odstotkih predvideno financiranje iz sredstev Sklada za zunanje meje, preostalih 25 odstotkov pa bi bila slovenska udeležba.

Za nov postopek na ministrstvu napovedujejo, da bodo razpisno dokumentacijo vsebinsko spremenili v delih, kjer je to potrebno, pri čemer bodo izhajali iz analize prejetih ponudb v že izvedenem postopku.