Slovenija

Banko naj bi oškodovali za več kot 4,7 milijona evrov

STA / S.R.
10. 10. 2013, 14.21
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Novomeški kriminalisti so po enoletni preiskavi na okrožno tožilstvo podali kazensko ovadbo zoper odgovorne osebe v eni izmed bank zaradi utemeljenega suma storitve kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete. Osem osumljencev naj bi večkrat zlorabilo svoj položaj pri pripravi in odobritvi lombardnih kreditov in terminskih poslov.

Dolenjski list
Novomeški kriminalisti so ovadili osem oseb.

Osem osumljencev, starih med 38 in 59 let, je večkrat zlorabilo svoj položaj ali zaupanje na način, da so pri pripravi in odobritvi lombardnih kreditov in terminskih poslov določeni osebi pridobili premoženjsko korist in banki povzročili veliko premoženjsko škodo, so zapisali na novomeški policijski upravi.

Osumljenci so omogočili, da ob zapadlosti kreditov in terminskih poslov oziroma v času, ko zavarovanje kreditov ni bilo več ustrezno in zadostno, banka od te osebe ni zahtevala vrnitve kredita in plačila obresti ali izvedla ostalih ukrepov. V imenu banke so s to osebo sklenili nove pogodbe in anekse brez ustreznega zavarovanja. Tako so po ocenah kriminalistov banko oškodovali za več kot 4,7 milijona evrov škode.

Zaradi nepravilnosti pri pripravah kreditne dokumentacije so kriminalisti zaradi kaznivega dejanja ponareditve ali uničenja poslovnih listin ovadili še tri osebe, zaposlene v banki.