Slovenija

Novi prvi mož zavarovalnice

STA/M.J.
7. 10. 2013, 11.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Zavarovalnica Generali iz skupine Generali Group je dobila novega predsednika uprave. To je postal Lorenzo Kravin. Na funkciji prvega moža zavarovalnice bo nasledil Gregorja Pilgrama, ki je bil imenovan za člana uprave za finančno področje v Generali PPF Holdingu (GPH), ki je holding Generali Group za srednjo in vzhodno Evropo.

"Strokovna znanja gospoda Kravine bodo zagotovo okrepila naš tržni položaj in dobičkonosnost poslovanja v Sloveniji," je spremembe na vrhu zavarovalnice komentiral predsednik uprave GPH Luciano Cirina.

V zvezi z imenovanjem Pilgrama v upravo za finančno področje v GPH pa je dejal, da gre za zelo pomemben korak, ki bo pripomogel k izboljšanju mednarodnih veščin holdinga v srednji in vzhodni Evropi, to je ključnem tržišču v razvojnih načrtih Generali Group.

49-letni Kravina je v Generali Group zaposlen od leta 1991, v družbah skupine pa je doslej opravljal različne mednarodne funkcije. V Nemčiji ter v srednji in vzhodni Evropi je denimo kot član izvršnega komiteja GPH skrbel za Slovenijo in druge države v tej regiji. Bil je tudi predsednik nadzornega sveta zavarovalnice Generali.

40-letni Pilgram se je medtem zavarovalnici Generali pridružil leta 1999. Kariero je začel kot strokovnjak v oddelku kontrolinga slovenske zavarovalnice, potem je bil vodja notranje revizije in naslednja leta član uprave za finančno področje. Leta 2008 je bil imenovan za predsednika uprave družbe. Hkrati je predsednik nadzornega sveta Generali osiguranja iz Zagreba.

Zavarovalnica Generali je šesta največja zavarovalniška družba v Sloveniji. Njeni prihodki z naslova bruto premij so lani znašali 83,8 milijona evrov.

GPH je ena vodilnih zavarovalnic v srednji in vzhodni Evropi. Ta trg je za Generali Group četrti največji, prihodki z naslova od premij so lani presegli 4,1 milijarde evrov, kar je 6,9 odstotka več kot leto dni pred tem.